Sosyal Medya

Güncel

'Yargıtay’ın onayladığını söyleyebiliriz'

MHP’nin genel başkan adaylarından eski Iğdır MHP Milletvekili Sinan Oğan, Yargıtay’ın 15 Mayıs’taki kurultay kararını onayladığını söyledi.



OÄŸan, “EÄŸer aldığımız duyumlar doÄŸruysa, basına yansıyanlar doÄŸruysa 15 Mayıs kurultay kararımızı Yargıtayın da onayladığını buradan söylememiz mümkün. Ä°nÅŸallah Yargıtay bir karar vermese dahi 15 Mayıs'ta kurultayımızı yapacağız” diye konuÅŸtu.

Yargıtay'ın MHP'de olaÄŸanüstü kurultay yapılması yönündeki karar verdiÄŸi idda edilmiÅŸ, daha sonra partiye atanan ÇaÄŸrı Heyeti BaÅŸkanı avukat Ayhan Erel yalanladı. Kendilerine bu yönde bilgi gelmediÄŸini söyleyen Erel, “Böyle bir karar alınsaydı haberimiz olurdu. DoÄŸru bilgi alınmadan yapılan bu tür haberler davaya zarar veriyor. Åžu an bize gelen bir bilgi yok” demiÅŸti.

Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu'nda partililerle bir araya gelen Oğan, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"AKP bile yüzde 49,5 oy almış genel başkanını değiştirmek için 22 Mayıs'ta kurultay yapıyor. 19 senedir MHP'yi tek başına iktidar yapamadınız, girilen yaklaşık 10'dan fazla seçimi kaybettiniz. Ancak en son getirdiğiniz nokta, Meclis'te MHP'yi, PKK'nın siyasal uzantılarının dahi gerisinde bırakmak oldu. Sizin bırakmanız için ne olması lazım? Bizim için bundan daha korkunç, bundan daha utanç verici ne olabilir. Meclis'te PKK'lıların önünden başınızı eğip gidip en dipte oturuyorsunuz ve hala o koltuklarda oturmaya devam ediyorsunuz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Türk milliyetçilerini Meclis'in dördüncü partisi yapmanıza izin vermeyeceğiz. Türk milliyetçilerinin gücü bu değil. Bu sizin yanlış yönetiminizin sonucudur. Bu sizin alın teri dökmemenizin sonucudur."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.